Kraftmelk med laaaaaaang holdbarhet

Tine har nylig lansert et nytt melkeprodukt, TINE Styrk som ifølge produsent skal ha ekstra D-vitaminer, 50 % mer protein og 50 % mer kalsium enn vanlig melk, Det påstås at produktet ikke er tilsatt ekstra protein og kalsium, men det går med 1,5 liter vanlig melk for å produsere en liter Styrk. Det kvalifiserer for å informere om at melken er tilsatt både ekstra protein og kvalsium siden denne mengden protein eller kalsium aldri vil finnes i produkter med "vanlig" melk. 

Laaaang holdbarhet
Det Tine ikke sier noe om på kartongen eller på nyhetssiden om produktet, er at melken har en mye lengre holdbarhetsdato enn annen melk. Ved å sammenligne innholdsfortegnelsen med andre melkeprodukter fantes det ingen informasjon som tilsa at det skulle være en forskjell. Hva er det de ikke forteller her? Man kan jo lure. I varmere strøk finnes det svært mange ulike varianter av melk, men de fleste der er tilsatt kjemikalier som øker holdbarheten. Altså ikke lenger ferskmelk. Hvis Styrk er et produkt med tilsetningsstoffer som øker holdbarheten er det et produkt vi ikke ønsker å ha. 

Plastplugg i kartongen
Når vi først er inne på Tine-produkter kan jeg ikke la være å kommentere Tines bruk av plastplugg med tilhørende skrukork i en ellers OK emballasje. For det første får man ikke all melken ut av kartongen, og for det andre vet vi ikke om den omfattende bruken av plast i matemballasje er bra for oss. Personlig tror jeg på 'føre var'-prinsippet, og at man skal bruke minst mulig plast på kjøkkenet generelt, og i matemballasje spesielt. Plastplugg i melkekartongen er vel det dummeste Tine så langt har gjort hvis du ser Tineprodukter i et helseperspektiv. 

Vi er klar over at melk er sunt, men det ødelegges av Tines overivrige engasjement for å beholde markedsandeler overfor konkurrenten Q-meieriene.